СВЯТ


Обама: Ебола излиза от контрол

1 6615 17.09.2014
Обама: Ебола излиза от контрол

Eпидемията от ебола излиза от контрол, броят на заболелите може да нарасне до десетки хиляди, каза президентът на САЩ Барак Обама, съобщи БТВ. „Ситуацията излиза от контрол. Става все по-лошо. Разпространява се все по-бързо.


Днес хиляди хора в Западна Африка са заразени. Числото им може да се увеличи до десетки хиляди”, обяви американският президент след посещение на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Атланта, Джорджия, където се срещна с експерти в областта на здравеопазването. По-рано бе съобщено, че САЩ изпращат в Западна Африка близо 3000 войници, за да се борят с епидемията от ебола. Обама също така потвърди, че според американски експерти опасност от епидемия от ебола в САЩ няма.

Според данни на Световната здравна организация, броят на жертвите на смъртоносния вирус Ебола е достигнал 2400, а заразените са повече от 4700 души. Вирусът ебола продължава да се разпространява в Западна Африка. Сега са регистрирани случаи на заразяване с ебола в Либерия, Сиера Леоне, Гвинея, Нигерия, Демократична република Конго и Сенегал. Смъртността от треска е 53%. Ефективна ваксина срещу вируса все още не е открита.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама