НОВИНИ


Подготвяме се за газова криза

5 4786 17.09.2014
Подготвяме се за газова криза

Голяма е вероятността да има проблеми с доставките на природен газ и затова се подготвяме за подобна криза, каза пред журналисти днес в МС вицепремиерът по икономическа политика Екатерина Захариева.


"С притеснение и внимание следим ситуацията между Русия и Украйна. Вчера имаше среща на Кризисния щаб по този проблем," каза тя. Топлофикационните фирми са предупредени да проведат тестовете за преминаване от природен газ към мазут, проверяват се и количествата на доставките, водят се и разговори с Гърция за допълнителни количества газ през реверсивната връзка, каза тя.

"Подготвяме се по всички линии, но над 85 процента от доставките са от една и също място," добави Захариева. Към момента хранилището в Чирен не е пълно на 100 процента и се търсят варианти за още количества газ за него. Но дори хранилището да е пълно, неговият капацитет далеч не е достатъчен за нуждите ни през зимата. Към този момент няма намаление на доставките на природен газ, макар че те по принцип не са големи през лятото, каза Захариева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама