МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015


Миков: България трябва да върне славата си на голям производител

2 3548 21.09.2014
Миков: България трябва да върне славата си на голям производител

България трябва да се опита да върне славата си на един от големите производители на хранителни стоки, не само на селскостопански продукти, но и на готова продукция. Държавата трябва да търси пазар и да подпомага своите предприемачи.


Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред събралите се на фестивала „Ловеч пее”. Той бе посрещнат топло с цветя и танци, от танцовите състави, членове и симпатизанти на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

 

Михаил Миков подчерта пред присъстващите, че Ловешка област е характерна с разнообразното си земеделие и най-вече с овощарството. „В следващия програмен период 2014-2020 г. трябва да се оползотворят възможностите на преработващата промишленост, особено когато се отнася до животновъдството  и производството на плодове. Овощарството тук е традиция и задача на държавата е да подпомогне частните предприемачи с европейски средства. Така се създават работни места и добавена стойност, от която държавата също печели”, каза той и допълни, че големият проблем днес е липсата на износ на суровини, непреработени продукти.

 

Председателят на НС на БСП обясни, че тежък проблем не само за региона, но и за държавата е демографската криза. Той припомни че в тази сфера правителството на Орешарски е работило за увеличението на майчинството и използването на възможностите, разкрити от „младежка гаранция”, по която 6 млрд. евро ще бъдат заделени от ЕС. Михаил Миков подчерта, че нормативната база е приета и предстои прилагането и.

 

Димитър Горов: Развитието на зоните за въздействие ще е приоритет за Ловеч

 

"Приоритет за Ловеч през следващата година ще е развитието на зоните за въздействие и реализирането на още проекти", заяви водачът на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Ловеч и областта Димитър Горов. Според него в зоните за въздействие са били включени квартал Червен бряг в областния град, в който вече е започнало изпълнението на проекта за реконструкция на уличната мрежа. „Следващият такъв, който ще бъде реализиран на територията на общината, е квартал Младост, където освен ремонт на улици и тротоари, ще бъдат построени и спортни и детски площадки”, уточни той. Като важни за региона проекти, които предстои да се реализират той посочи и реновирането на парк „Стратеш” и зоопарка в гр. Ловеч.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама