НОВИНИ


К. Нейкова: ЦИК не е погазила закона за секциите в Турция

3 4371 23.09.2014
К. Нейкова: ЦИК не е погазила закона за секциите в Турция

ЦИК не е погазила закона; не сме заседавали през нощта. В кодекса има разпоредба, съгласно решенията на Комисията се обявяват незабавно и ако заседанието е приключило късно, след 20 часа, решението е публикувано след този час, заяви Камелия Нейкова, говорителка на ЦИК по НТВ по повод недоволството от разкриване на нови избирателни секции в Турция.


Няма нито една разкрита секция в противоречие със закона, заяви тя. ЦИК няма правомощия за преценка да разкрива или не секции; това става въз основа на подадени заявления от избиратели, по предложение на дипломатическите ни представители, поясни Нейкова.

Действително ВАС е извършил проверка в нашата интернет страница, където са публикувани таблиците с местата, където се разкриват така наречените автоматични секции. Само че тук непълнотата се съдържа в това, че може би съдът не е погледнал, че това наше решение на 18 август е изменено поради допуснати технически неточности. Те са проверили само едната таблица, а не и другата. Става въпрос за непълнота при изясняване на фактическата обстановка, обясни говорителят на ЦИК.

 

Така че за тези осем секции, за които става въпрос и където се говори, че има подадено само едно заявление за гласуване и ние въз основа на него сме разкрили секции, не отговаря на истината, поясни Нейкова.


Подадените заявления по държави са публикувани на страницата ни, достъпни са, посочи Нейкова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама