НОВИНИ


Адвокати искат разпит на властта за Златанов, съдът отказа

30 4758 25.09.2014
Адвокати искат разпит на властта за Златанов, съдът отказа

Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Искра Фидосова можеше да бъдат разпитани по делото срещу Филип Златанов. Това поискаха днес от защитата на подсъдимия, но съдът отказа.


Единствено Плевнелиев ще даде писмени показания по казуса с Димана Ранкова, осведоми НТВ.  Бившият шеф на Комисията за конфликт за интереси е обвинен за престъпление по служба за това, че е потулил сигнал срещу държавния глава, както и че не е публикувал на страницата на Комисията решение срещу бившата финансова съветничка на държавния глава Димана Ранкова. Така тя не е можела да обжалва. 

 

На 3 април Софийският градски съд осъди на три и половина години затвор Филип Златанов, като от мотивите, публикувани месец след присъдата, стана ясно, че ефективното наказание е основно за назидание  върху държавните служители, надвишили правата си. 

 

Любопитно е, че Филип Златанов вече има нов защитник – адвокат на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси е Ирен Савова, която пък брани интереса на държавата по казуса с царските имоти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама