БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Каролев: Не виждам причини да се качва цената на тока

1 6666 25.09.2014
Каролев: Не виждам причини да се качва цената на тока

Владимир Каролев не вижда причина да се качват цените, както се говори усилено.„Токът ще расте, но не виждам причина да се качват цените. Сега от 1 октомври увеличението ще е с 10% и пак се заговори за увеличение на цените", каза той по bTV.


Когато преди години намалиха цената на тока с 35%, никой не намали цените... Защо? Цената на хляба, на баничките, на млякото не падна, нали. Ако няма зърно в България, това може да качи цената на хляба”, каза още той.

Каролев коментира и днешния бой с яйца в ДКЕВР. Според него този човек е маргинален и никога не е изкарвал пет лева.не че е замервал с яйца, а защото по думите на икономиста не е в час и говори само измишльотини.Когато се качват цените добре, но когато падат - никой нищо не казва, ядоса се той. Аз от пет-шест години говоря за директивата за водата. Още преди 15 г. трябваше да се процедира водата.И ако дойде сериозен инвеститор за Вик Добрич, който е с 80% загуби, ще го оплюем!, даде пример той.

„Не трябваше да започне изплащането на парите по влоговете в КТБ по няколко причини. Първата е, че във фонда за гарантиране на влоговете я няма пълната сума. Там има около 2 млрд. лева, а за да се покрият влоговете в КТБ, трябват около 3,3 млрд. лева. Второ, ако бяха започнали да плащат, всички щяха да ни съдят – вложители и акционери, и да ни скъсат от искове. Причината за това е, че това щеше да бъде направено без да има краен доклад на одиторите. Така Владимир Каролев коментира решението на ЕК за КТБ.
 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама