НОВИНИ


Има дупки по пътищата, без актуализация на бюджета няма да се мине

12 4798 26.09.2014
Има дупки по пътищата, без актуализация на бюджета няма да се мине
Mинистърът на регионалното развитие Екатерина Захариева Булфото

С актуализация на бюджета ще се осигурят средства за зимно поддържане на пътищата, няма как без това, трябва да се "закърпят" и най-големите дупки.


Това коментира вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева пред журналисти. Тя участва в конференция за устойчиво развитие, открита в столичния хотел "Хилтън".

По думите й бюджетът на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ има нужда от 30 млн. лева, но чрез актуализацията е възможно да бъдат осигурени 16,7 млн. лева. Те ще се използват за най-неотложните дейности, за зимно поддържане и закърпване на пътищата. Надявам се Народното събрание /НС/ да приеме тази актуализация, каза вицепремиерът, предаде БТА.

По думите й за първите шест месеца на годината са изразходвани 88 процента от бюджета на агенцията, а НС, с актуализация на Закона за бюджета, е намалило бюджета на всички ведомства, което е поставило под риск изпълнението на важни инфраструктурни проекти. Поради липса на финансиране спряхме виадуктите, дължим за изпълнението им още около 4 млн. лева, отбеляза вицепремиерът. По тази причина тази година няма да започне и ремонтът на 33 км от магистрала "Тракия", които са в много лошо състояние. Все още се оценяват необходимите средства за възстановяване на щетите от наводненията, при които имаше и паднали мостове, отбеляза Захариева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама