НОВИНИ


Стрелецът от Лясковец поиска охрана за майка си

7 5044 26.09.2014
Стрелецът от Лясковец поиска охрана за майка си
Булфото

Великотърновският окръжен съд потвърди наложената мярка „задържане под стража” на стрелеца от Лясковец. Магистратите не уважиха искането на Петко Савов да бъде променена мярката в по-лека - домашен арест или парична гаранция.


Според прокуратурата има достатъчно доказателства за вината Савов, че е причинил умишлено смъртта на баретата Емил Шарков и ранил трима негови колеги. Съдът призна за основателни и мотивите на държавното обвинение, че стрелецът представлява обществена опасност, въпреки че са му отнети огнестрелните оръжия, и е възможно той да се укрие от правораздавателните органи.

 

На съдебното заседание присъства и майката на стрелеца Стефанка Савова, която отказа коментар. Адвокатите на 53-годишния Савов заявиха, че ще обжалват решението на Окръжния съд в законоустановения тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

"Искам да съм до майка ми, тя ми е най-милият човек на този свят. Страхувам се за живота й и искам охрана", изплака пред съда стрелецът от Лясковец Петко Петков. Той започна искането си да бъде пуснат под домашен арест с това, че майка му след няколко дни започвала 77-та година, била в напреднала възраст и имала два тумора на щитовидната жлеза, високо кръвно и други заболявания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама