НОВИНИ


Четирима с "пустинна котка" влязоха във фабриката

5 5836 02.10.2014
Четирима с "пустинна котка" влязоха във фабриката
Пустинна котка

Екип от четирима специалисти е влязъл преди половин час със специализирана техника във взривилия се вчера завод за производство на боеприпаси в с. Горни Лом. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков.


Сред специалистите е директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.  Решението да се влезе преди 24-часовия законов срок е взето, след като се разгледани направените тази сутрин снимки от безпилотен самолет в района на взрива. Екипът е навлязъл в отцепения район с бронирана машина тип "пустинна котка".

По повод на взрива в завода за боеприпаси „Миджур“ в село Горни Лом на 1 октомври 2014 г., е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място е изпратен втори екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС). Главният прокурор поема лично координацията по действията по разследването. Процесуално-следствените действия продължават и към момента и се ръководят на място от окръжния прокурор на Видин. Предстои изземване на документация в Административната сграда на завода в Горни Лом, която е запечатана и поставена под охрана.
Претърсен е офисът на фирмата – собственик на завода за боеприпаси в гр. София и предстои изземване на цялата документация. Разпитват се множество свидетели. След като инженерните специалисти потвърдят, че условията за безопасност са налице, ще започне оглед на местопроизшествието.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама