НОВИНИ


Байдън призна: САЩ принудиха ЕС да наложи санкции на Русия

23 4850 03.10.2014
Байдън призна: САЩ принудиха ЕС да наложи санкции на Русия
Джоузеф Байдън

ЕС не е искал да налага санкции на Русия, но го е направил под натиска на САЩ. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън. По думите му, Вашингтон предоставил на страните от ЕС два избора – да се застъпят за Украйна или „да се сблъскат с по-сериозни последствия“, предаде ТАСС.


„Истината е, че Европейският Съюз не е искал да налага санкции, но Америка поведе като лидер и президентът Обама настоя на тези действия. Понякога му се налагаше да поставя в неловко положение Европа, въпреки рисковете от икономически загуби за нея, с цел тя да започне да действа срещу Русия, да я принуди да плати“, поясни Байдън.

Сега, казва той, изборът трябва да бъде направен от Русия.

Президентът Владимир Путин в коментара си относно санкциите на 2 октомври заяви на форума „Русия зове!“ в Москва, че Руската Федерация се отнася спокойно срещу наложените й ограничения, докато световната икономика заради тях ще понася дългосрочни негативни последствия. Действията на чуждестранните правителствакоито сами затварят пред себе си пътя към руските пазари Путин нарече „пълна глупост“.

 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама