АКТУАЛНО


ВСС отряза брата на Петьо Петров за шефски пост в прокуратурата

15 5345 06.10.2014
ВСС отряза брата на Петьо Петров за шефски пост в прокуратурата

Братът на шефа на столичното следствите Петьо Петров не успя да впечатли членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) с концепцията си и те не го избраха за административен ръководител на Окръжна прокуратура-Враца.


 

Емил Петров бе единият от кандидатите за шефския пост, другият бе Десислав Начков, обвинител в ОП-Враца.

Петров е прокурор в Районната прокуратура в Враца, но от четири години е командирован в Софийската градска прокуратура.

В публикация от вчера в. "Капитал" съобщи, че в концепцията на Емил Петров има копирани цели пасажи от концепцията на Христо Динев, настоящ градски прокурор на София, и то в частта, в която споменава какви са му идеите за управление на ОП-Враца. Освен това, в декларацията си за конфликт на интереси Емил Петров е записал, че е член на Сдружение "Граждани за европейско развитие на България", а на базата на това движение е основана партия ГЕРБ.

На днешното заседание Галина Карагьозова попита Емил Петров за идентичните пасажи в неговата концепция и тази на Христо Динев. На което Емил Петров отвърна, че е изчел всички концепции, дори и на външни кандидати (не стана ясно какво разбира под всички – от самото въвеждане на концепциите ли или от тази година). Защити се с думите, че всички работят по едни и същи критерии, защото никой не може да измисли нещо по-различно, а винаги се опитвал да вкарва работещи и полезни неща в практиката си.

Светла Петкова се поинтересува как ще се справи като административен ръководител, след като не познава колектива. А Емил Петров отвърна, че районната и окръжната прокуратура във Враца били на един етаж и всъщност познава хората, смята, че ще го приемат добре.
Във ВСС бяха постъпили въпроси на неправителствената организация Център НПО-Разград, на които Петров трябваше да отговори. Един от тях бе свързан с обявеното от него в декларацията за конфликт на интереси членство в Сдружение "ГЕРБ", което бе отречено от кандидата.

Другият въпрос, обаче, бе свързан с брат му. Неправителствената организация попита защо прякорът на Петьо Петров е Пепи Еврото.

На този въпрос Емил Петров отказа да отговори, защото това били внушения и клевети, които не трябва да се превръщат в истини.

При обсъждането на кандидатурата му Галина Карагьозова заяви, че, най-меко казано, концепцията на Емил Петров в голямата си част е взаимствана, дори идентична с тази на Динев по отношение на оформлението. А в частта за целите и управлението имало огромни пасажи, които са направо копирани от концепцията на градския прокурор. Затруднена съм да приема, че ние разглеждаме неговата концепция, добави Карагьозова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама