НОВИНИ


Ексшефът на "Булгаргаз" поема „Южен поток България”

1 4589 07.10.2014
Ексшефът на "Булгаргаз" поема „Южен поток България”
Димитър Гогов

Ексшефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов става изпълнителен директор на "Южен поток България" на мястото на досегашния й ръководител Владимир Инков. Това става ясно от съобщение на Министерството на икономиката и енергетиката.


Решението е взето на 3 октомври 2014 г. на Общо събрание на компанията, на което досегашният изпълнителен директор от българска страна е бил заменен.

 

Причина за рокадата е, че ръководството на "Южен поток България" не се съобрази с протоколното решение на министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов от 11 август 2014 г. Тогава, въпреки изричното разпореждане, на 18 август 2014 г. в Търговския регистър бе вписано увеличение на капитала на компанията, която изгражда газопровода на българска територия.

 

Промяната в ръководството на "Южен поток България" е с цел защита на българските интереси и гарантиране на максимални ползи при бъдеща реализация на проекта, заявяват от МИЕ.

 

Димитър Гогов е доказан професионалист в индустрията. През периода януари 2007 г. до ноември 2013 г. е заемал поста изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД, представят го от МИЕ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама