НОВИНИ


ГЕРБ-Благоевград недоволни от преференцията, искат разместване

6 4993 11.10.2014
ГЕРБ-Благоевград недоволни от преференцията, искат разместване
Бойко Борисов

От ГЕРБ Благоевград настояват за пренареждане на листата. Недоволството им е по повод Кирил Котев от Сандански, който с преференциални гласове си осигури депутатско място и измести общинския лидер Йордан Андонов.


От структурата на ГЕРБ в Благоевград ще изпратят декларация до Бойко Борисов. Активистите смятат, че трябва да бъдат представени в бъдещия парламент от своя координатор, тъй като ГЕРБ в областния център е с най-висок резултат.

"Ние работихме по време на кампанията отборно и спазихме партийната дисциплина", категорични са благоевградските активисти на партията, предава "Преса". Според тях Кирил Котев от Сандански е събрал 7500 гласа преференции, заради щастливото съвпадение на номера на бюлетината и личния номер на кандидата в листата. Затова той трябва да бъде отзован.

С декларацията те настояват за принципно изясняване на критериите при разпределение на мандатите. "Ако ще се позволява преференциите да правят размествания в листите, то на следващи избори малките градове ще останат без депутати за сметка на областния център", разсъждават активистите. Местният актив очаква Борисов да се произнесе по казуса.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама