АКТУАЛНО


Адв. Симеонов: Няма забавяне за Цв. Василев в Белград, има процедура!

6 5762 12.10.2014
Адв. Симеонов: Няма забавяне за Цв. Василев в Белград, има процедура!
Върховният съд на Сърбия

Нещата с екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия се придвижват по сръбските закони. Няма никакво забавяне и не би могло да има, защото такава е процедурата и никой не може да се отклони от нея. Това заяви пред Фрог нюз един от адвокатите на банкера Василев Константин Симеонов.


По повод на появилата се в събота информация, че има някакво забавяне, Симеонов бе категоричен, че не е казвал подобо нещо. Не може да има забавяне, защото, повтарям, има процедура по закон и тя се спазва стриктно. Обади ми се репортерка от един сайт, на която казах същите неща, но момичето вероятно е интерпретирало думите ми по свой начин, след което не се е подписала дори. Нещо като лично творчество. Нещата са пределно ясни: процедурата е тази по закон, няма нищо специално в нея, описана е в сръбското законодателство и се спазва точно, категоричен е известният защитник. Според него, когато се интепретират подобни казуси има опасност да се получи двусмислие, което някой би могъл да използва злонамерено. В случая всичко е повече от ясно и за никакво забавяне не може да има дори намек.

 

Журналисти ме питат често, сравними ли са казусите по случая с Цветан Василев и този на руския опозиционер Николай Кобляков, който бе задържан в София. На пръв поглед има сходство, но знам само, че Софийски градски съд през септември е поискал още документи от Москва, за да се изясни действителното положение с Кобляков и за това, в което го обвинява руската прокуратура. Има законова процедура, която нашияат съд спазва и следва, а аз не знам повече подробности, за да коментирам. Това е работа на съда и той ще си я свърши.

Съдът в Белград, без никакво съмнение, спазва процедурата на сръбското законодателство. Единствен той има право да взима решение по делото за екстрадиция, коментира още Симеонов.

 

Александър Борисов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама