НОВИНИ


Е. Дайнов: ГЕРБ няма да приеме подкрепата на ДПС

5 4451 14.10.2014
Е. Дайнов: ГЕРБ няма да приеме подкрепата на ДПС
Политологът Евгений Дайнов

ГЕРБ няма да заложи на предлаганата подкрепа от страна на ДПС. Партията на Бойко Борисов ще продължи разговорите, като прилага демонстрирания вчера с БСП нов начин на говорене и с останалите партии, включително с Реформаторския блок.


Това каза пред БНР политологът Евгений Дайнов. "Аз съм убеден, че ще проведат толкова смислени разговори, колкото с БСП. След десетилетия крясъци да продължи разговорът за политика. Сегашните политици нямат опит за водене на такива разговори, така че разговорите може да се разтегнат с месеци. Не си представям, че Бойко Борисов не е изпратил или получил нито един есемес по време на четиричасовите разговори. Но резултатът е налице - нов тип политическо поведение", каза още той.

На въпрос кой е автор на идеята да не преговарят лидерите Дайнов отговори: "Не вярвам, че Бойко Борисов е измислил новия тон и иеята да не преговарят лидери. Обичайният заподозрян в такива случаи е Румяна Бъчварова. Мисля, че с Реформаторския блок ще има такъв тип разкговори, каквито бха с БСП. Лютви Местан наследи една партия, която е навсякъде и винаги, в момента го е страх, че тази партия ще бъде никога и никъде. Със своето поведение той прави така, че да се изолира тази партия", завърши политологът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама