НОВИНИ


Системен тормоз над депутат от ББЦ да се откаже от НС

11 6902 15.10.2014
Системен тормоз над депутат от ББЦ да се откаже от НС
Напусналият вече депутат ББЦ Хаик Гарабедян и Ана Баракова Нова тв

Депутат номер 13 в листата на "България без цензура" (ББЦ) в Пловдив е подложен на системен тормоз от колеги съпартийци. Учителката по биология Ана Баракова, която чрез преференциалния вот неочаквано стана народен представител, е тормозена чрез телефонни обаждания, за да се откаже от мястото си в парламента. Единият й колега е адвокат Дяко Дяков, а другият - Мартин, известен като Данона, разказа пред Нова тв Баракова.


"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах", разказа още Ана Баракова.

Тя показа и пратени SMS-и от свои колеги, в които пише: "Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне...". В друг SMS от секретарката на партията пише: "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората..."

Ана Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от депутатското си място. Тя напуска ББЦ, но запазва депутатското си място, ставайки независим депутат.

В студиото заедно с Ана Баракова дойдоха и вече бивши членове на ББЦ - Красимир Монов и Хаик Гарабедян, които обясниха, че са напуснали партията преди изборите, защото ценностите и принципите на ББЦ са били подменени от Бареков.

"Злите езици говорят, че Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал и му е целувал ръката", твърди Монов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама