ПОЛИТИКА


Кадиев зове за нови избори или късо програмно правителство

18 6049 15.10.2014
Кадиев зове за нови избори или късо програмно правителство
Георги Кадиев

Надявам се днес ГЕРБ да прекратят тези пародийни преговори и да обявят по-бързо, че се отказват от мандат, за да вървим напред. Нямаме време да си фабрикуват оправдания. Трябва нов бюджет, решение на въпроса с КТБ, смяна на управа на БНБ, и ред други въпроси, написа току-що на стената си в социалната мрежа фейсбук Георги Кадиев от БСП, който беше избран с преференциален вот.


Хубаво е, че не приеха подкрепа за правителство на малцинството от ДПС, защото това означаваше да назначат Доган за началник на Борисов. И да се съгласят да не влизат в турските райони до местните избори /затова и 300 дни толеранс от ДПС/
Широка коалиция с нас трудно ще стане, освен ако ръководството на БСП не вземе най-после да попита членовете си и те евентуално да дадат мандат /в което не вярвам/. Защото ръководството не може и не бива само да взима такова решение.

Патриотите, ако правилно съм разбрал посланията им по СКАТ имат 10 точки програма и биха подкрепили само тях, и то без да влизат в правителство.
Да вкараш реформаторите с решаващи гласове в правителството пък е да си назначиш Иван Костов за началник. Помните ли 2009 как посещаваше Борисов с цветя и бонбони в болницата? Е, сега ще е обратното.

В тази ситуация има два изхода: програмно правителство с ограничен срок на действие или нови избори след 3 месеца. Въпреки че ненавиждам програмните правителства, защото често са параван на задкулисието, все пак по-добре от спирала от избори. Но за не-повече от година, отбелязва Кадиев.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама