НОВИНИ


Захариева: Спекулации, искане за поскъпване на тока няма

12 4614 16.10.2014
Захариева: Спекулации, искане за поскъпване на тока няма
Вицепремиерът Екатерина Захариева Булфото

Новината за увеличение на тока от 1 януари е спекулация. Нито регулаторът е казал такова нещо, нито е внесено подобно искане.


Това каза вицепремиерът по икономическата политика Екатерина Захариева  преди откриването на годишната конференция "Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2014".

В Министерството на икономиката и енергетиката все още не са готови с проекта на промени в Закона за енергетиката. С този закон служебният кабинет ще изпълни ангажимента си за промяна, свързана с независимостта на ДКЕВР. Регулаторът ще бъде разделен на два състава - воден и енергиен, обясни Захариева. Най-късно утре проектозаконът трябва да бъде изпратен на участниците в Енергийния борд и ще бъде оповестен на сайта на МС.

По-рано шефът на ДКЕВР също заяви, че няма да има увеличение на тока през януари. В интервю за „24 часа" на въпрос дали от 1 януари ще има ново поскъпване на тока, Светла Тодорова отговори: „Не, не мисля, че трябва да бъде така. Докато държавата не предприеме действия, които да смекчат влиянието на тези цени, не мисля, че трябва еленергията да поскъпва".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама