АКТУАЛНО


БНБ опитва да фалира КТБ, като разпространява неверни твърдения

12 7494 16.10.2014
БНБ опитва да фалира КТБ, като разпространява неверни твърдения

БНБ опитва да фалира КТБ като разпространява неверни твърдения. Временно отстранените от длъжност изпълнителни директори на банката са уведомили с писмо трите одиторски компании, министъра на финансите и президента на КТ „Подкрепа” за водената кореспонденция с Централната банка.
кореспонденцията е между БНБ и временно отстранените от длъжност изпълнителни директори на КТБ


От нея става ясно, че още на 11 септември т. г.  директорите са предложили редица мерки, които  да бъдат приложени от БНБ и от назначените от тях квестори. Целта била реално оздравяване на банката, какъвто е  смисълът на специалния надзор според Закона за кредитните институции. За учудване на всички отговорът, който се  получил от Централната банка, освен цитиране на вече публикувани от тях прессъобщения, съдържал и редица неверни твърдения.

 

Възмутени от това, отстранените изпълнителни директори решили да направят тази несправедливост достояние на одиторските фирми, институциите и организациите. Същата информация, включително със скандалния отговор на БНБ, била изпратена и до парламентарно представените политически партии, за да стане ясно на политиците как Централната банка действа в критични ситуации.

 

Фрог нюз публикува последователно кореспонденцията между БНБ и отстранените директори на КТБ, от която е съвсем видно кой какви намерения  има спрямо атакуваната банка.

 

Вижте и  самото писмото-отговор до БНБ, с което отстранените изпълнителни директори информират и институциите за кореспонденция между тях.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама