ПОЛИТИКА


Близнашки: Реформаторите да не поставят неизпълними условия на ГЕРБ

36 5745 17.10.2014
Близнашки: Реформаторите да не поставят неизпълними условия на ГЕРБ
Георги Близнашки

„Големият проблем в България е липсата на обновление в политическите партии. Затова и има осем партии в парламента, защото хората искат да има разбирателство. Изненадан съм защо Реформаторите не могат да оценят собственото си положение в обществото – да си дадат сметка, че имат 23 места и да не поставят неизпълними условия“.Това каза в интервю по Нова телевизия служебният премиер Георги Близнашки.


„Никой не може да очаква, че демонтирането на модела „КОЙ” ще стане бързо – това предполага подмяна на целия политически елит, което ще продължи 7-8 години“, поясни Близнашки.

„ Давам си още две-три седмици начело на държавата – дотогава ще има ново правителство, вярвам го“, каза той. Според него, едни нови предсрочни избори ще са катастрофа за страната. Близнашки не смята, че е имало политическа чистка в служебния кабинет: „Уволнили сме 100-150 души, имаше много тежки случаи на корупция“. Относно това защо Метин Казак стана посланик в Катар, Близнашки обясни, че така кабинетът пазел етническия мир. Служебния министър обяви още, че ще се върне към преподаването, когато му свърши мандата и обяви, че няма да се цели за място в Конституционния съд.

"Протестите не са моето амплоа. Излязох на улицата, за да дадем отпор на родната олигархия, защото положението стана нетърпимо", заяви Георги Близнашки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама