НОВИНИ


СЕМ: Предизборната кампания - хем спокойна, хем с много нарушения

0 4516 21.10.2014
СЕМ: Предизборната кампания - хем спокойна, хем с много нарушения
Председателят на СЕМ Георги Лозанов

Предизборната кампания беше парадоксална – хем сравнително спокойна, хем имаше повече нарушения от обикновено в традиционните форми на агитация.


Това каза председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов по време на брифинг, на който СЕМ и Централната избирателна комисия (ЦИК) представиха финалния доклад от специализирания мониторинг върху дейността на доставчици на медийни услуги при отразяването на предизборната кампания за 43-то Народно събрание.

„Отначало това ми се струваше като парадокс, после си дадох сметка, че може би едното е обяснение на другото, защото има едно общо усещане за слаба ефективност на т.нар. медийна агитация. Тази слаба ефективност кара създателите на агитационните форми да търсят рискови начини да попаднат в центъра на вниманието и да атакуват съзнанието на аудиторията”, каза още Лозанов.

По думите му кампанията е била вяла заради това, че не сме излизали от такава повече от година. Лозанов даде за пример протестите, които са част от политическия диалог и имат отношение към бъдещия вот, както и с предходните избори.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама