ПОЛИТИКА


Проф. Константинов даде формулата за властта

17 6927 22.10.2014
Проф. Константинов даде формулата за властта
Проф. Михаил Константинов TV7

За първи път България ще има кабинет на малцинството, но не на една партия, а на коалиция. Това ще са ГЕРБ и Реформаторският блок, които имат общо 107 депутати. Това е нова управленска формула за България.


Това коментира проф. Михаил Константинов в студиото на "Добро утро, България!" по TV7. "Два пъти имахме правителство на малцинството - на Филип Димитров и и на Бойко Борисов. Първият имаше подкрепата на 110 депутати, а вторият - на 117. Сегашното правителство ще е уникално, защото ще е подкрепено само от 107 депутати и ще е подкрепяно от коалиция, а не еднопартийно", заяви проф. Константинов.

"Коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок е принципна и това е много важно", коментира математикът, който хвана флумастера в студиото, за да обясни нагледно сметките си на зрителите. Според него Патриотичният фронт няма да участва директно с министерски постове, но за тях има други привлекателни постове в държавата.

"АБВ категорично нямат място в официалната формула, но могат да бъдат негласна лява компонента. БСП ще трябва да преболедува проваленото си последно управление и левите най-вероятно ще подкрепят правителството по ключови приоритети", каза още той.

Константинов подчерта, че повече от две години живот за 43-ия парламент не може да се очакват. Но пък за част от депутатите това щяло да е първо и последно влизане в Народното събрание и може да се очаква, че това ще ги амбицира да работят.
По казуса с Бат Сали подчерта, че е по-добре да приемем фактите и веднага да коригираме Изборния кодекс. Нарушение на Конституцията не е препоръчително.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама