НОВИНИ


Фандъкова наказва снегопочистващите фирми, ако не чистят

1 4283 22.10.2014
Фандъкова наказва снегопочистващите фирми, ако не чистят
Йорданка Фандъкова

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се закани за сериозни санкции на снегопочистващите фирми, които ще обработват София. Ако фирмата допусне над 5 % от територията, която й е възложена, да остане непочистена, няма да получи заплащане, независимо, че по-голямата част е обработена.


Те са длъжни при надеждна прогноза за снеговалеж да излизат на над 60 точки на територията на общината, за да са подготвени и за да не пречат на трафика. Приоритет за Столична община са големите булеварди, където се движи масовият градски транспорт. Едва след тяхното почистване, при необходимост се навлиза и в другите улици, пише нюз. бг.

 

Контролът върху работата на снегопочистващите фирми се осъществява чрез GPS системата, която е въведена от няколко години.

 

От Столична община са инициирали проверка на снегопочистващите фирми, установена е пълната им готовност като налична техника и материали за обработка на улиците. Оттук нататък въпросът е в контрола на реакцията на фирмите.

 

Все пак Фандъкова отбеляза още, че ако шофьорите не са си сменили гумите, със сигурност зимата може да ги изненада.

 

Общината е получила 8 млн. лв. съфинансиране от служебното правителство за метрото към летището и по-специално за участъка по бул. „Черни връх". Йорданка Фандъкова припомни, че предишното правителство е отказало средствата и строителството е започнало с общински средства. До следващата есен обаче движението в района ще е силно затруднено.

 

Кметът на София се надява още до края на годината три от петте сгради от завода за преработка на боклук, които се изграждат, да бъдат покрити и да има чувствителен напредък върху останалите две.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама