ПОЛИТИКА


Лукарски обеща правителство до края на следващата седмица

18 5719 22.10.2014
Лукарски обеща правителство до края на следващата седмица
Божидар Лукарски, лидерът на СДС Булфото

Дадохме си срок. До края на следващата седмица трябва да бъде съставено правителство. Договорихме снощи това на късната среща на върха между лидерите на РБ и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.


Това каза Божидар Лукарски от Реформаторския блок пред Нова тв. „ Ние не сме имали такъв мандат, че да управляваме само с ГЕРБ, а и всички сили в РБ стоим зад позицията, че не трябва да има правителство на малцинството”, каза Лукарски.

На въпрос изглежда ли Патриотичният фронт като предпочитан за тях кандидат, той отвърна: „Да, факт е че ПФ общо взето се приема и от ГЕРБ, и от нас като доста сериозен и възможен партньор”.

Лукарски твърди, че разпределение на министерства не е обсъждано - нито като брой, нито като персонални назначения. Така че това предстои в едни бъдещи разговори, ако наистина стигнем до сформирането на правителство, добави той.

Междувременно Реформаторският блок се събира на заседание в централата на улица „Раковски” 134. Те ще обсъдят правилника на парламентарната си група, за какви постове в комисии ще се борят и най-вече коя ще е номинацията им за зам.-председател на 43-то Народно събрание.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама