НОВИНИ


Софиянски: Очаква ни правителство на половината на половината

9 4753 23.10.2014
Софиянски: Очаква ни правителство на половината на половината
Бившият служебен премиер Стефан Софиянски

Разговорите за създаване на правителство са несериозни и не дават визия за това какво ще прави правителството. Говори се за приоритети от хора, които не са компетентни в областта, в която говорят.


Това каза бившият служебен премиер Стефан Софиянски пред БНР. "Правителство ще бъде направено, но дали ще бъде авторитетно и сериозно - това е проблемът. Всички тези преговори не дават добър старт на това правителство. Конфигурацията, която се очертава, се противопоставяше категорично в рамките на предизборната кампания. В тези преговори не се вижда логиката на отстъпването на Реформаторския блок и на „България без цензура" и не се вижда общото, което може да накара едно правителство да работи добре.

Нещото, което най-вече ме притеснява, е, че във форматите, които се очертават, това ще бъде правителство на половината на половината. Половината българи са гласували, а в рамките на парламента 50% ще са в опозиция, а 50% ще са в управлението. Аз съм за програмно-експертно правителство", коментира още той.
Според Софиянски премиер не трябва да е политическо лице, а експерт.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама