НОВИНИ


700 поеха към централата на ДПС

16 4427 27.10.2014
700 поеха към централата на ДПС
Дупничани на протест Булфото

Над 700 души тръгнаха от Кюстендил към централата на ДПС на протест срещу разпределението на мандат на ДПС в 10 МИР. Десет автобуса, микробуси и много леки коли се отправиха към централата в София.


"В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система", заяви миналата седмица кметът на Кюстендил Петър Паунов. „Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен", категоричен беше той. „Решението е в 10-ти МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс", заяви Паунов, предаде Дарик.

Протестното шествие от пл."Македония" в гр. София за блокиране на централата на Движение за права и свободи започва в 11,30 часа, с цел недопускането на полагането на клетва на Александър Методиев - Бат Сали като депутат от 10-ти МИР. Шествието ще продължи към сградата на Народното събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като бат Сали за депутати с незначителен брой гласове в определен избирателен район.

Дупничани също излизат на протест днес срещу даването на мандат на ДПС, в лицето на Александър Методиев - Бат Сали, в Кюстендилски избирателен регион.
"Аз ще бъда заедно с хората на знаково място за българската нова история - дупнишките барикади. За 12 ч. е планирано да бъде блокиран главен път Е79, като вече са уведомени всички институции - ОД МВР-Кюстендил, Областно пътно управление, Национална компания „Железопътна инфраструктура", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама