НОВИНИ


Трайков: ГЕРБ да се движат с танк, не с трабант по бойното поле

8 4752 27.10.2014
Трайков: ГЕРБ да се движат с танк, не с трабант по бойното поле
Трайчо Трайков

Правителство може да има, въпросът е, че ГЕРБ, които трябва да се придвижват по бойното поле, трябва да имат партньори, които да им осигурят това движение с танк, а не с трабант, заяви по БТВ Трайчо Трайков от РБ.


Предизвикателството пред партньорите на ГЕРБ е да убедят ГЕРБ и премиера, че е в интерес на всички да има реформи, да се понесе политическата отговорност и да има кой да ги извърши. Трябва реформа в съдебната система и във функционирането на пазарната икономика, посочи още Трайков. Големи инфраструктурни и енергийни проекти не бива да се случват, преди да бъде обоснована икономическата им целесъобразност, защото те са за милиарди и могат да пробият държавата.

В икономиката има термин - пленена държава, което означава ситуация, в която икономически субекти сами създават правилата, по които функционират останалите, посочи той и попита дали това не звучи познато. Начинът това да се промени не е с единични действия, а с важни реформи и промяна в начина на функциониране на институциите, смята Трайков. За да не се обезличат партньорите на ГЕРБ, трябвало да се разпишат отговорностите и сроковете.

ГЕРБ имат нужда от силен и решителен партньор, отчете той. Много рисково занимание е да правиш съдебна реформа или да правиш Южен поток, така че да е икономически целесъобразен.

Има възможност много от разходните компоненти в цената на тока да бъдат намалени, заключи Трайков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама