НОВИНИ


Македонска антибългарска група във фейсбук

14 6256 28.10.2014
Македонска антибългарска група във фейсбук
Националисти във фейса

Антибългарска страница събира последователи във фейсбук. Създадената от македонци група предизвика бурна реакция сред потребителите у нас.Отричането на кирилицата като българска азбука е сред материали разпространени на страницата.


"По всяка вероятност за създаването й са отговорни крайни македонски националисти. Българите са удобен обект за омраза и в момента крайната националистическа фракция в македонскто общество има потребност да мрази някого и не могат да си позволят това да са албанците", заяви социалният антрополог Харалан Александров в ефира на бТВ.

"Комплексът на македонците към нас произхожда от историята, която опровергава древността на македонската култура и територия", убеден е историкът Божидар Димитров.

Родни потребители са създали контра фейсбук група, която е събрала 10 пъти повече поддръжници. Антибългарската страница е докладвана на администраторите във Фейсбук за премахване.

Това не е първият такъв случай срещу България. През 2009 г. в социалната мрежа беше създадена подобна група от турски крайни националисти.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама