НОВИНИ


ГЕРБ и РБ са готови за коалиция

4 4808 30.10.2014
ГЕРБ и РБ са готови за коалиция
Румяна Бъчварова Булфото

Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. То ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него. Имаме общи виждания с ПФ, както и уверение, че те ще подкрепят това споразумение, но без участие в управлението.


Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ на брифинг в Народното събрание след поредния рунд консултации за сформиране на правителство.

Програмата ни е базирана на основата на коалиционното споразумение. Има някои точки, по които сме постигнали договореност. Ще търсим подкрепа и от други политически сили, но не на всяка цена, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ. Има няколко стъпки за осъществяване на управление - политическата формула, механизмите и министерските постове.

Да подкрепяш едно управление не означава, че трябва да бъдеш във властта. Румяна Бъчварова се разграничи от подкрепата, която от „Атака” са осигурявали на властта в миналия парламент. Тяхната подкрепа беше скрита, те отричаха да има такава. За нас е важно да определим конкретни програми и подкрепата на другите политически формации да е открита.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама