НОВИНИ


МВР спипа 1422 нарушители на скоростта за 24 часа

4 4625 30.10.2014
МВР спипа 1422 нарушители на скоростта за 24 часа

1422 нарушения на скоростния режим са установени по време на 24-часовата операция „24 часа контрол на скоростта", проведена в страната за първи път, съобщиха от пресцентъра на МВР.


На 619 водачи е съставен акт, а на 797 - фиш.  В хода на акцията са констатирани и 1130 нарушения на Закона за движение по пътищата  и 10 криминални престъпления.

 

По време на операцията на територията на страната са намелели пътно-транспортните произшествия в страната. За периода са станали 190 леки и 2 тежки пътни инциденти. Трима души са загинали и 25 са ранени.

 

Операцията се провежда за първи път в България. Подобни тематични операции се провеждат в редица водещи европейски държави, сред които Германия, Белгия и Ирландия.

 

Ангажирани са били 694 полицейски служители. В акцията са били включени всички видове технически средства за контрол на скоростта, както мобилните камери, така и радарни измерители, както и 14 от новите системи за нощно измерване на скоростта.

 

На имейл -  safetyroads@mvr.bg, открит по инициатива на пътна полиция само за няколко дни постъпиха над 70 сигнала от граждани, които посочиха конкретни места, определени като рискови по отношение на скоростта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама