НОВИНИ


Дончев: Коалиционното споразумение се отлага до реакция от РБ

1 5045 31.10.2014
Дончев: Коалиционното споразумение се отлага до реакция от РБ
Томислав Дончев

Утре следобед ще сме в състояние да представим текст на програмната декларация, която трябва да съдържа общото между ГЕРБ и целите на РБ, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ след срещата с Реформаторския блок, предаде Фокус.


Искането ни беше колегите до неделя до обяд да предложат коментар на всичко, написано до момента. Имахме искане утре следобед да получим техните виждания и конкретни предложения за МС. Неслучайно, защото виждането за структурата на МС, разпределението на отговорностите, е съществена част от коалиционното споразумение, добави Дончев като обясни, че в отговор са получили, че на реформаторите ще им бъдат необходими още няколко дни.

 

Разпределението на отговорностите е съставна част от коалиционното споразумение и без виждане на другата страна за тези детайли не може да се подготви коалиционно споразумение. Утре в рамките на деня изпращаме проект за програмна декларация и на следваща среща – неделя от 13.00 часа да продължим обсъждането, каза още Томислав Дончев.

 

Изготвянето на споразумение се отлага до момента докато от страна на колегите от РБ нямаме тяхното виждане за структурата и разпределянето на отговорностите и конкретните предложения, свързани с МС. Без тези детайли ние не може да продължим напред, подчерта Дончев.

 

Подготовката на коалиционното споразумение се отлага докато нямаме реакция от РБ, повтори Дончев


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама