НОВИНИ


В. Димитров: Октай манипулира за необезпечените кредити

18 4771 02.11.2014
В. Димитров: Октай манипулира за необезпечените кредити
Валери Димитров

Банкерите, които кредитират необезпечени кредити, да носят наказателна отговорност Това означава под страх от наказателна отговорност да се възпрепятства банковия бизнес. Това го няма в други държави, заяви бившият шеф на сметната палата Валери Димитров в отговор на обвинението на Осман Октай, че той, Искров и Пенчев са отменили точка от НК, според която банкерите, които дават необезпечени кредити, трябва да носят наказателна отговорност.


Манипулативно се изкарва една стенограма от правната комисия, добре е да се види стенограмата и от дебатите в пленарна зала. Там се излагат аргументите за отмяната на тази разпоредба, изрично подчерта Димитров. Това е глупав състав в НК, който блокираше цялото банково кредитиране, защото банкерите не смееха да кредитират необезпечени кредити. Този законопроект беше подкрепен от Централната банка и от цялата банкова общност, отбеляза още той.

Попитайте Централната банка и Асоциацията на търговските банки дали искат да се въведе наказателна отговорност за необезпечените кредити, настоя Валери Димитров, който обясни, че в други държави също няма такава наказателна отговорност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама