НОВИНИ


Мохд Абуаси пред Фрог: Няма потвърждение, че човекът от снимката на „Ислямската държава” е българин

0 5362 03.11.2014
Мохд Абуаси пред Фрог: Няма потвърждение, че човекът от снимката на „Ислямската държава” е българин
Мохд Абуаси

Няма никакво потвърждение, че младият човек от снимката на „Ислямската държава” е българин. Вие откъде знаете, че е така?! Това каза пред Фрог нюз докторът по политология и експерт по ислямски фундаментализъм Мохд Абуаси.


Цялата работа е, че прякора на този човек е Анас-българина, а не Анис, както го написаха. При ислямистите има практика, ако даден човек идва през България, например, така да му викат. Той може тук да е учил, може да е от Македония, от Сърбия и т. н. Тази снимка може да се извади от гугъл, между другото. Някой реши, че това е българин и е направил страхотно разследване. За да покажеш тази снимка изобщо няма нужда да казваш, че си направил каквото й да е разследване, убеден е експертът.



Той защити позицията на шефа на разузнаването Драгомир Димитров, който още в петък заяви пред Фрог, че нито един българин не е засечен да се бие на страната на „Ислямската държава”. Димитров съобщи, че само едно лице е засечено, но да гравитира около друга организация. По повод тази информация Абуаси заяви: Той е на 22-23 години. Живял е в България и тук има роднини. Сириец е по произход. Категорично мога да кажа, че не е от редиците на „Ислямската държава”. Експертът изключи възможността легионери да се бият на страната на терористите. В редиците си не приемат хора, които се бият за пари, защото смятат, че може да ги предадат. Взимат само бойци, които са готови да се жертват само заради вярата си. Там един боец получава по 100 долара на месец, така че който казва, че се взимат пари-лъже. За „Ислямска държава” вече се сражават и много богати хора, които са оставили луксозните си имения, допълни Мохд Абуаси. Той е категоричен, че на пръстите на едната ръка се броят сирийците, които имат български паспорти и са отишли да се бият. Има и други техни сънародници, които оттук изпращат лекарства, пари, коли и т. н. За българското участие може да се счита оръжието, което пратиха западните държави за Сирийската свободна армия. Тези оръжия тогава попаднаха в ръцете на „Нусра” и на „Ислямската държава”. От друга страна бойната техника, която беше пратена в Кюрдистан пак попадна в ръцете на „Ислямската държава”, обясни Абуаси.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама