НОВИНИ


Корман Исмаилов: Определени фигури от ДПС са проблем за България

4 4526 08.11.2014
Корман Исмаилов: Определени фигури от ДПС са проблем за България
Корман Исмаилов

Ръководството на ДПС трябва да се разграничава от останалите политици и избирателите, защото Ахмед Доган, неговите наместници и определени фигури по места са проблем за България по нейния евроатлантически път.


Това заяви в студиото на „Тази сутрин” Корман Исмаилов от Реформаторския блок.

 

По думите на съоснователя на Народна партия „Свобода и достойнство” и бивш депутат от ДПС в Движението има много честни и качествени политици и не трябва да се слагат марки върху тях. Според него ръководството на партията със своите действия и думи е направило така, че негативизмът да се отразява много зле на обикновените избиратели.

 

„По-страшно от политическата номенклатура е етническата номенклатура, а ДПС на места провежда такава”, подчерта Исмаилов. По думите му национал-популизмът, за който говори председателят на ДПС Лютви Местан, трябва да се дели на малцинствен и мнозинствен. Според него ДПС използва много умело малцинствения национал-популизм.

 

За критиките, че партията му се е съгласила да бъде в управлението с Патриотичния фронт Исмаилов отбеляза, че не е важно дали се чувства уютно, а какво се прави за страната. Все пак той призна, че изпитва известен дискомфорт, но е поискал определени гаранции от мандатоносителя, като да не допуска езика на омразата и дискриминационното отношение.

 

„Ние в момента работим за реализацията на обща програма, но ще бъдем коректив за това какво трябва да бъде отношението към отделните етноси и религии”, подчерта реформаторът. Той допълни, че не е направил много компромиси с предизборните обещания, защото е много премерен в това отношение. „Много внимаваме да не обещаем неща, които не можем да изпълним”, коментира той.

 

Той очерта сериозна разлика между ПФ и „Атака”, като отбеляза, че в партията на Волен Сидеров преобладават театърът и шоуто. „Скандалът за тях е норма, както и тиражирането на много лъжи и нападки”, заяви той.

 

По думите на Корман Исмаилов партията му може да е имала много критики срещу предишното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, но те са били процес на конкуренция в желание нещата да се подобрят. „В ситуацията на тежка криза търсиш партньори и съмишленици и загърбваш миналото, защото ситуацията е друга”, каза той.

 

„Начинът по който Реформаторският блок ще участва в това управление се състои в поемането на тежки ангажименти и дълбоки реформи, а не в консумирането на власт, както г-н Местан го разбира”, коментира депутатът, като обясни, че реформаторите са под много сериозно наблюдение, включително вътрешно, което не би позволило отклоняване от обещаното.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама