НОВИНИ


Русия ще доставя повече газ на Китай, отколкото на Европа

14 4943 09.11.2014
Русия ще доставя повече газ на Китай, отколкото на Европа

Обемите на доставки на газ от Русия в Китай в средносрочна перспектива може да превишат обемите на доставки за Европа. Това заяви ръководителят на „Газпром” Алексей Милер след като Русия и Китай подписаха 17 документа, включително за сътрудничество в газовата сфера, предаде ТАСС.


В присъствието наруския президент Владимир Путин и на китайския му колега Си Цзинпин бяха подписани меморандум в областта на доставките на газ от Русия за Китай по "западния маршрут", рамково споразумение между руската компания "Газпром" и Китайската национална петролна и газова корпорация за доставка на природен газ от Русия в Китай, меморандум за взаимно разбирателство между "Газпром" и Китайската национална шелфова

петролна корпорация, уточни агенцията.

 

"Западният маршрут" предвижда доставка в Китай на газ от находища в Западен Сибир, това е същата ресурсна база , която се използва за доставки за Европа, предаде БТА.

 

„В средносрочна перспектива съществува още един маршрут, който се намира на масата за преговори с Китай - това да доставки на газ от района на Далечния изток”, заяви Милер.

 

Планира се преките доставки да започнат в началото на 2019 г. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама