НОВИНИ


Адв. Марковски: При неизбежна отбрана може да се убива

9 5927 10.11.2014
Адв. Марковски: При неизбежна отбрана може да се убива
адв. Марковски

Детекторът на лъжата не е сигурно доказателство, затова е и изхвърлен като средство за достигане до истината. За да се намери тя, се използват всички доказателства - камери, свидетели. Охранителните камери са немите свидетели на престъплението, затова Лондон е осеян с тях, коментира по НТВ адв. М. Марковски.


По повод убийството на крадец в софийския квартал Редута от потърпевш Марковски каза, че истината ще бъде намерена, защото имало достатъчно доказателства, вкл. и кръв и ако тя е на т.нар. убиец, значи крадецът го е ръгал с отверката, с която е разполагал. Когато срещу теб има опасен човек, който иска да те малтретира, ти имаш право на неизбежна отбрана. Ако искаш да го задържиш, не се водиш нападател и престъпник, въпреки че има труп, който ти си произвел, разясни адвокатът.

Когато си нападнат, не си длъжен да бягаш, можеш да се защитаваш; не само себе си, но и правата си, вкл. и правото на частна собственост, добави той и препоръча да се чете член 12. Няма надвишаване пределите на неизбежна отбрана, когато нападателят е в жилището ти, няма пречка хората да се защитават, но в реалностите на живота възрастните хора не могат да се защитават. Ромите не са орденоносци във войните, не са такива юнаци, гърменето ги плаши, добави още Марковски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама