НОВИНИ


Агов: Царя избра Искров за да загубим 800 млн. евро

5 4859 11.11.2014
Агов: Царя избра Искров за да загубим 800 млн. евро
Асен Агов

За управител на Централната банка Искров бе назначен от Симеон Сакскобургготски, за да трасира пътя за обръщането на българския дълг от еврова деноминация в доларова деноминация. Нещо, от което България загуби 800 млн. евро, а някой ги спечели тези 800 млн. евро. Това заяви в студиото на TV7 Асен Агов.


По това време армията и флотът на САЩ са били на границата с Ирак.Операцията, посочи Агов, е струвала на американците по 300 млн. на ден и логично единственият начин да бъде финансирана е било чрез девалвация на долара и теглене на нов дълг. Политическото назначение на Искров е било извършено от Симеон Сакскобургготски, а не от Иван Костов, посочи още Агов и е било с цел да се премахне Гаврийски, който е бил категорично против сделката с дълга, припомни Агов.

"Всяко политическо назначение в такава ключова институция в страната, води до такъв резултат, на какъвто сме свидетели в момента", коментира още Агов. Въпреки това според журналиста самата публичност при оформянето на настоящия кабинет вдъхва надежда, че може да бъде премахнат моделът на задкулисието в българската политика и да заработи публичната демокрация.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама