АКТУАЛНО


Костов предупреди за няколко риска новото правителство

51 7847 11.11.2014
Костов предупреди за няколко риска новото правителство
Иван Костов изброява рисковете пред новия кабинет

Според бившия премиер Иван Костов новото правителство е изправено пред няколко риска, които трябва да преодолее.


Първият риск е това да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор. Според Костов в момента в българското общество има голямо недоверие към партията на Местан и ако то разпознае някакво нейно участие във властта, то това няма да е добре за правителството.

 

Друг риск е недоверието на някои от партиите в правителството към неговия премиер Бойко Борисов. Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов. Следващ риск според бившия премиер е неспособността на правителството да направи необходимите реформи. Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи -  здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите.

 

Следващи рискове за правителството са усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер. Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама