НОВИНИ


Връщат от Ирак катастрофиралия шофьор

1 4890 04.06.2007
Връщат от Ирак катастрофиралия шофьор

С първия полет от Багдад за София в страната ще бъде върнат редник Руси Андонов , който се прави на пилот от Формула 1 при злополучното обръщане на наш „Хамър” в лагер „Ашраф”. Според източници от министерството на отбраната той носи изцяло вина за инцидента, поради превишена скорост по пустинния път. Карал е с около деветдесет километра в нощта на инцидента.


Не е изключена още и версията за употреба на алкохол.  Той ще бъде най-строго наказан след завръщането си в България, дори можело да бъде уволнен.

В добро състояние във Военномединска акдемия в София е настанен редник Йордан Йорданов, който пострада най-много при катастрофата в Ашраф. Той пристигна от Ирак вчера. По мнението на началника на ВМА ген. Стоян Тонев състоянието на миротвореца е добро. През следващите няколко дни ще бъде  подложен на всякакви медицински прегледи. Ще има разговори и с психолог

Редникът вече е посетен от  свои близки и роднини.

Новата българска рота от сто и двадесет български миротворци  от  Карлово вече е разположена в афганистанската столица Кабул. На първи юни те излетяха към Азия от летището в Крумово.  По информация от посолството ни  в Кабул техниката е пристигнала преди тях. На летището нашите  са били очаквани  от  италианските ни съюзници. До ден-два ротата ни ще се настани в нова база."ФН"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама