НОВИНИ


Помогнете ! Родилка се бори за живота си

0 4514 11.11.2014
Помогнете ! Родилка се бори за живота си

24-годишна жена от Средец се бори за живота си в болницата в Бургас с най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията. Жената е приета по спешност в понеделник.


Тя има пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, съобщиха от болницата, цитирани от "Фокус".

 

В болницата тази сутрин са пристигнали републикански консултанти по Акушерство, Гинекология и Анестезиология и интензивно лечение от МФ на Тракийския университет в Стара Загора и от УМБАЛ „Ст. Киркович”.

 

На пациентката са прелети 16 сака прясно замразена плазма. Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата досега вече са изчерпани, а тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора.

 

Всеки желаещ да помогне като дари кръв може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор.

 

Усилията на лекарските екипи да спасят живота на родилката продължават вече повече от 18 часа. Въпреки това състоянието на родилката продължава да бъде критично.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама