НОВИНИ


Лютви Местан: Образът на ДПС е обрасъл с митологеми

11 4491 12.11.2014
Лютви Местан: Образът на ДПС е обрасъл с митологеми
Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира актуалните проблеми от последните дни, съставянето на правителство и отношенията между партиите, в търсене на изход от кризата в предаването „Здравей,България” по Нова телевизия.Той започна с шега, че прословутото тефтерче не е откраднато от ДПС, тъй като напоследък „ние сме универсалният виновник за всичко в българския преход”.


„ДПС се превръща параван, зад който се крият опасни процеси в българската демокрация, образът ни е обрасъл с митологеми”, каза лидерът на партията. Според него, един от най-разпространяваните митове е, че КТБ е банката на ДПС и това не се връзва с тяхното намерение да се стигне до истината за връзките на трезора и публичните фигури.

„Неслучайно Делян Пеевски е съвносител на закон за КТБ, приемаме всякакви предложения да го направим още по-работещ, но да стигнем до дъното. Ако се появят фигури от ДПС, те ще си понесат отговорността”, допълни Местан.

Той съобщи, че очаква да се докаже, че сметката на Ахмед Доган в банката е разплащателна и не е ползвал неограничен кредит. „Ако се окаже, че дъщеря ми има консултантски договор с КТБ за 30 000 евро месечно, нека понеса своята отговорност, не искам да казвам имена, попаднали в подобна ситуация”, уточни лидерът на ДПС.

Според него, ако Делян Пеевски, Цветан Цветанов и Бойко Борисов се крият зад инициалите в тефтерчето на Филип Златанов, то те трябва да дадат обяснение за това. „Не искам да говоря за мита Пеевски, дали той е имал влияние при първото управление на ГЕРБ е въпрос към Бойко Борисов”, каза още Лютви Местан.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама