ПОЛИТИКА


Цветанов мисли като Местан за новините на турски език

25 6681 12.11.2014
Цветанов мисли като Местан за новините на турски език
Цветан Цветанов

Когато искаш да излъчиш едни новини, които са на националната телевизия е хубаво те да могат да стигнат до всички български граждани, независимо от техния етнически произход. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде "Фокус".


Относно изказването на Лютви Местан, че свалянето на новините на турски език от националния ефир е опасно, Цветанов коментира, че той донякъде мисли по същия начин.

 

„В България, поради исторически обстоятелства има доста мюсюлмани, няма никакъв проблем те да бъдат излъчвани. Това означава, че влиза в съответните домове на тези семейства информация и новини, които са за реалната политическа ситуация в страната. Убеден съм, че в разговорите, които ще бъдат проведени ще се стигне до някакъв политически консенсус, но не и до едно противопоставяне на етническа основа, което е вредно както за България, така и за държавата ни като член в ЕС“, заяви Цветанов.

Относно задължителното гласуване Цветан Цветанов посочи, че ПП ГЕРБ е „за“. „В измененията, които ще бъдат правени в Изборния кодекс ще се постараем да бъде гласувано и да не се стига до референдум, който ще струва пари на българския данъкоплатец“, каза още Цветан Цветанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама