НОВИНИ


Фалшиви резултати на Ванеса Мей на Олимпиадата в Сочи

0 4768 12.11.2014
Фалшиви резултати на Ванеса Мей на Олимпиадата в Сочи

Цигуларката Ванеса Мей беше лишена от право на участие в ски състезания за четири години. Провинението й е, че е манипулирала времената в квалификацията си за ОИ в Сочи.


Комисия на Международната федерация по ски установи нередовни резултати на състезаващата се за Тайланд музикантка по време на надпревара  в Словения през януари. Тя успя да покрие нормата и получи квота за зимната олимпиада.

 

Ванеса Мей се класира само дни преди началото на олимпиадата на квалификация, която е била организирана специално по желание на екипа й чрез Тайландския олимпийски комитет. Така резултатите на Мей Сочи са заличени. На игрите тя се състезаваше с фамилното си име Ванакорн, като завърши последна от 67 стартирали в гигантския слалом с 50 секунди изоставане от победителката Тина Мазе.

 

"Проучването показа убедително, че резултатите от четирите състезания за жени, които са се провели на 18 и 19 януари в Кървавец са манипулирани", се казва в решението на ФИС. Федерацията наказа и петимата официални лица, които са участвали в манипулацията.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама