НОВИНИ


Танева уволни зам.-шефа на БАБХ заради синия език

0 5075 13.11.2014
Танева уволни зам.-шефа на БАБХ заради синия език
Десислава Танева

БАБХ носи вина за мащаба на болестта син език. Именно заради това освободих зам.-изпълнителния директор на агенцията д-р Радослав Карабаджаков, обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.


МЗХ е в готовност от понеделник да за почне с първите плащания за обезщетения за умрелите животни от син език. Държавата в лицето на БАБХ носи огромна вина за мащаба на болестта. Надявам се съответните органи да си свършат работата относно виновните лица. Хора, които не си вършат работата нямат място в нашия екип”, посочи Танева.

 

„Подал съм необходимите сигнали, те се базират на хронология на настъпване на събитията. Не еднократно сме обявявали кога и по какъв начин е възникнал синият език у нас. Ако БАБХ има вина, тя е, че страната е предупредена многократно, че заразата тръгва към нашата граница, в самото начало БАБХ не е предприела мерки за ограничаване и взимане на проби, за да затворим разпространението на болестта в началото. Тогава с една бърза кръгова ваксинация или третиране на площите можеше да бъде преодоляна катастрофата. Към днешна дата имаме 27 хил. умрели овце, допълни зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама