НОВИНИ


Нейнски: Българите реабилитираха Живков

38 6225 14.11.2014
Нейнски: Българите реабилитираха Живков
Недежда Нейнски

Това, което се случва в момента, поставя голямата тема за компромиси. Аз имах предложение да остана и в правителството на Симеон Сакскобургготски и да подпиша договорите с ЕС и НАТО. Но тогава решихме, че ще съм част от една голяма промяна.Така бившият външен министър Надежда Нейнски отговори на въпрос по БНТ дали не е сгрешила като не участва в РБ, защото би могла да е външен министър в кабинета "Борисов 2".


Не става въпрос за желание, а за възможности.Успешно ще бъде онова правителство, което извърши реформи.Въпросът възможно ли е това разнородно правителство да сформира мнозинства по важните реформи. Не може да се отрече, че Борисов събра десни, леви и т.н.Може би е продължение на тезата няма ляво, няма дясно, важни са реформите. Но е важно и това да се формират мнозинства, категорична бе тя.

Щом 50 % поддържат Тодор Живков, то това означава че той е реабилитиран.Защо се получи така? Защото не бе извършен прочит на това, което стана през тези 25 години. Тези хора не познават обсатновката, но я одобряват. Те я одобряват по разказ. Но къде е нашият разказ? Традицонната десница управляваше чисто само пет години. Всъщност някой би казал, че вината е и наша, че не можахме да защитим това, което направихме в този период. А нали основите на влизането ни в НАНО и ЕС бе поставено при нашето управление, розсъждава тя за анкетите, които одобриха бай Тошо над 50 на сто и защо се е получило така.

Автентичната десница и кауза са философия. Пожелавам успех на РБ. Най-важното е да се направят реформите. За съжалени според мен РБ няма да постигнат успех. Не може да си бил против тройната коалиция, а сега да управляваш с министри, които са участвали в нея. Същото важи и за Патриотичния фронт. Те поставят силно националистически искания. Какво е това е животно на пет крака или на седем крака, което ще дърпа чергата към себе си. Аз упреквам РБ, че се отказаха от истинската идентичност на десницата, каза още Нейнски.
 

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама