НОВИНИ


ВСС пак не избра шеф на Софийския апелативен съд

0 4065 19.11.2014
ВСС пак не избра шеф на Софийския апелативен съд
Бившият председател на САС Веселен Пенгезов

Забуксува и вторият опит на Висшия съдебен съвет да избере председател на Софийски апелативен съд. Никой от кандидатите не събра необходимия минимум от 13 гласа в подкрепа на кандидатурата си.


За поста се бореха бившият председател на САС Веселен Пенгезов и сегашният и.ф. на административен ръководител Стефан Гроздев. Пенгезов получи само един глас подкрепа и 16 „против”. Стефан Гроздев от 22 гласували  получи „за“ 11, „против“ 6, въздържали се 5.

Още през пролетта на тази година след като Пенгезов изрази желание да се кандидатира за втори мандат на председателския пост той беше временно отстранен от длъжността, заради активизирано старо разследване за злоупотреба с евросредства.

Днес той заяви, че от април не е викан за разпит по това производство и не знае дали по него изобщо се работи. Магистратът отново заяви, че изборът зависи изцяло от политическите интереси, които присъстват и в предишното и в сегашното управление.
Гроздев каза, че твърденията на негови противници, че имал апартамент в Париж, са неверни и че все още не е решил дали ще се кандидатира за втори път за поста.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама