СВЯТ


Путин: С Ердоган търсим по-качествени връзки в енергетиката

0 5207 19.11.2014
Путин: С Ердоган търсим по-качествени връзки в енергетиката
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин ще посети Анкара през декември, съобщават турските медии.


"С президента на Турция Реджеп Ердоган ще договорим нови измерения на двустранното ни сътрудничество и нови по-високи хоризонти. Целта е да постигнем още по-качествени връзки, особено в енергетиката, както и в други стратегически области", казва Путин по време на приема си в Кремъл пред новите 15 посланици в Москва. Сред тях са и посланикът на Турция Юмит Ярдъм, и на САЩ Джон Тефт. По-рано в медиите се коментираше, че Путин и Ердоган са провели телефонен разговор, в който двамата лидери са се изпокарали.

 

 Путин допълва убедеността си, че новите цели на Русия и Турция ще осигурят динамичен напредък за бъдещето на двете държави.

 

"Готови сме да си сътрудничим със САЩ на основата на взаимните интереси, но не трябва да се нарушава принципът за ненамеса във вътрешните работи на другия. В името на сигурността и стабилността на нациите Русия и САЩ имат отговорности в борбата с новите предизвикателства", напомня Путин. Той визира обтегнатите доскоро отношения с Америка около коалицията на НАТО срещу терористите от Ислямска държава, с която Турция трудно постигна съгласие.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама