ПОЛИТИКА


Кънев: Няма да изолираме българските турци от властта, но без посредник като ДПС

17 6326 20.11.2014
Кънев: Няма да изолираме българските турци от властта, но без посредник като ДПС
Радан Кънев

Целият публичен разговор хич не го взимам навътре, заяви по НТВ Радан Кънев от РБ. Той имал сериозен разговор с някои представители от ПФ, може би щели да се наложат още. Орхан Исмаилов е кандидат на РБ, а не на различни партии, квоти няма, поясни той. И добави, че Орхан имал изключителна визитка за тази позиция, със сериозен опит и образование в сферата на отбраната. Той е безпартиен, добави той.


За нас този ултиматум е много притеснителен, не виждаме друг грях освен името му. Няма протурски партии в РБ, но Орхан Исмаилов е безпартиен, подчерта Кънев. Той имал кратък разговор с Валери Симеонов.

РБ като политическа сила е дала гаранции, че изолирането на ДПС от властта не е изолация на българските турци от властта, това трябва да става без посредници, а името и вярата не бива да са спирачка, изреди Кънев.

Очевидно има нужда от по-сериозни разговори, продължи той. По повод постингите във Фейсбук на Исмаилов на турски, той коментира, че вероятно човекът общува с познати и роднини в Турция; той самият имал пък постинги на английски.

Минахме през толкова трудни неща, разговори, каза Кънев. Той предложи да не се обсъждат ултимативните ситуации. Задачата ни не е да предвиждаме докъде можем да отстъпим, а да отстояваме принципи, посочи той и каза, че има всички шансове политическите сили да се убедят взаимно в правотата си. В РБ натрупахме толкова много опит в огорчения, но за съжаление българската политика е такава, въпреки че ми се иска да е по-подредена, добави той.

Няма никакво бързане в РБ, а отговорност към избирателите през септември; хората очакват, защото са гласували за единна политическа формация, тя отговаря за най-важните сфери за качеството на живот на българина - за здравето, образованието, икономиката му, каза Кънев. Многократно показахме, че нещата може да стават и можем да стигаме до решения. Кой направи правителството, попита той и отговори - основно РБ. Ще успеем да стигнем и до конгрес, на който ще присъстват всички, увери Кънев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама