АКТУАЛНО


Стоянова: ПФ няма право на вето върху назначенията на кабинета

11 4995 20.11.2014
Стоянова: ПФ няма право на вето върху назначенията на кабинета
Менда Стоянова

Патриотичният фронт категорично отказа да участва в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че вчера постъпиха по друг начин. По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета, каза по БНТ Менда Стоянова от ГЕРБ.


Не можах да разбера техните мотиви за оттеглянето на Орхан Исмаилов, освен това, че не е християнин. Всички четири партии, които формират това мнозинство, трябва да осъзнаят своята отговорност. Това са първите търкания, които ще се напаснат и ще си понесем отговорността, каза още Стоянова.

 

Чудя се на наглостта на БСП, тя няма край. Те направиха един кух бюджет в приходната му част, а сега обвиняват всеки друг и най-вече служебното правителство, че нещата не вървели. По-важен е бюджет 2015, защото чрез него ще се определят бъдещите политики на кабинета. Работя непрекъснато с Владислав Горанов и той ме уверява, че в новия бюджет няма да има кухи приходи. Бюджет 2015 ще бъде много труден. Трябва да вървим към намаляване на разходите. Ще има стягане на коланите, но трябва да преценим в кои сфери, добави Стоянова.

 

Ако искаме да променим нещо, трябва да променим цялата система. Данъчната система трябва да бъде неутрална, а не инструмент за решаване на социални проблеми.  Приходите от плоския данък растат непрекъснато от 2007 година. Този данък е справедлив, защото подпомага хората, които правят икономиката и бизнесът им е на светло. В сивата икономика им е все едно дали данъкът е плосък или прогресивно-подоходен. Дясното икономическо мнозинство се видя вчера. Изненадана съм малко как гласуваха от Патриотичния фронт и АБВ. Когато водехме преговорите с тях, плоският данък беше една от точките, по които спорихме най-много. Тогава се разбрахме, че ремонт на данъчната система няма да се прави на парче, а цялостно, затова се изненадах, че вчера гласуваха "за" законопроекта на БСП. Трябва да водим повече разговори, за да не се изненадваме, както вчера,  каза Менда Стоянова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама