НОВИНИ


Защитата на Златанов иска отвод на вещото лице

7 4732 20.11.2014
Защитата на Златанов иска отвод на вещото лице
Филип Златанов

Експерт се усъмнил, че в тефтерчето на Филип Златанов е писала бившата шефка на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова, каза самото вещо лице Валери Костадинов, направил първата експертиза на тефтерчето на Златанов. В Софийкия апелативен съд продължава делото срещу бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.


Вещото лице никога не бил виждал второто тефтерче на Златанов с цвят бордо, а изследвал само черния тефтер, който бил по-малък от формат А4 и в него пишело с червена и синя химикална. Когато го е проучил установил, че вътре върху 29 страници е писал само Филип Златанов.

 

Защитата на Златанов поиска отвод на вещото лице, бил предубеден и се бил срещал няколко пъти със Златанов.

 

На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор, но сега витае мнение, че изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза можели да сринат делото.

 

Не съм виждал никакви тефтерчета от миналата година, пък каза на влизане в съда самият Филип Златанов, цитиран от бТВ. Той отказа да отговори на въпроса дали разпознава изнесените от прокуратурата страници като част от негови записки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама